Lisätietoa sittereistä

Lisätietoa sittereistä

Baby Björnin sitteri lienee yksi suomalaisten vauvaperheiden suosituimmista tuotteista. Ensimmäinen Baby björnin sitteri valmistettiin jo vuonna 1961, eikä sen toimintaperiaate ole sen jälkeen juuri muuttunut. Malli sen sijaan muuttui, mutta nykyinen runkomalli on ollut käytössä ainakin 90-luvulta asti. Runko itsessään on hyvin tunnistettava ja päällisemme sopivat kaikkiin niihin. Pieniä eroja on, esimerkiksi vanhemmissa etulauta on puuta, uudemmissa muovia. Runko on kuitenkin malliltaan samanlainen.

Alkuperäinen BB sitteri on malliltaan hyvin erilainen kuin nykyinen. Kuvan vanhasta BB sitteristä löydät esimerkiksi täältä. Tähän vanhaan malliin päällisemme eivät luonnollisesti sovi.

Tältä näyttää nykyaikainen runko, johon kaikki meidän päälliset sopii. Tässä kuvassa on malli, jossa etulauta on puinen

BB:n sitteri on ergonominen ja käytännöllinen. Se menee pienehköön tilaan ja kangas on helppo pestä. Vauva keinuttaa sitteriä itse, eli paristoja ei tarvita. Haikun päällisissä on iso valikoima värejä ja kuoseja, joten löydät taatusti omaa silmää miellyttävän ja sisustukseenkin sopivan sitterinpäällisen. Käytettyjä runkoja on todella paljon myynnissä, suosittelemme kurkistamaan esimerkiksi Facebookin marketplacen ja tori.fi:n. 

Olemme 2022 vuoden loppuun mennessä valmistaneet ja myyneet melkein kaksituhatta sitterinpäällistä. Mallia on muuteltu alkuperäisestä hieman saadun asiakaspalautteen perusteella. Materiaalit valitaan huolella ja olemme erittäin tyytyväisiä nykyisiin päällisiin. Se on hiottu toimivaksi kokemuksella ja kokeilulla. Käytimme päällistä myös omalla vauvallamme aktiivisesti.  Saadun palautteen perustella parantelimme mallia vielä hieman.

Päälliset ompelee koulutettu ammattiompelija ja ne ommellaan järeillä teollisuuskoneilla. Päällisissä käytetty ompelulanka on noin viisi kertaa tavallista ompelulankaa paksumpaa. Valitsemme materiaalit huolella - kävimme läpi useita eri yksivärisiä kankaita, kunnes löysimme tämän, johon olemme 100% tyytyväisiä. Useissa päällisissä on yhdistetty mustaa yksiväristä vaaleaan kuviokankaaseen. Teimme kymmeniä pesutestejä ja nyt käyttämämme materiaali läpäisi ne kirkkaasti. Musta väri ei leviä vaaleaan - emmekä ole tälläistä palautettakaan saaneetkaan keneltäkään. Käyttämämme yksivärinen musta on paksua ja vahvaa sisustuspuuvillaa, siinä on hyvä hankauksen- ja pesunkesto. Myös väri pysyy hyvänä pesuissa.

Päällisen kiinnityksenä on muovinen pistolukko, joka kestää hyvinn käytössä. Käytämme pistolukon kiinnittämiseen vahvaa turvanauhaa. Kiinnityksen tulee kestää "miesvoimalla" kiskominen. Voit vaikka kokeilla. Ota lukosta kiinni ja vedä täysin voimin. Nauha ei irtoa kiinnityksestään. 

Uutena parannuksena sitterinpäälliseen on ommeltu sauman kohdalle paksua ja kestävää turvanauhaa. Se vähentää painetta saumassa ja tekee päällisestä entistä kestävämmän! 

Sitterin painoraja sitterinä on sama kuin alkuperäisessä päällisessä, eli 9kg. Laitathan haarakappaleen aina kiinni vauvan ollessa sitterissä, äläkä kanna vauvaa sitterissä. 

Muistathan tarkistaa säännöllisesti sitterinpäällisen kunnon. Tarkista kiinnitys aina, kun laitat vauvan sitteriin. On hyvä ottaa tavaksi tarkistaa koko päällinen vaikka aina pesun jälkeen, ettei se unohdu. Tarkista saumat ja kiinnityskohdat huolellisesti. Mikäli huomaat tuotteessa kulumaa tai heikkoutta kiinnityksessä, poistathan tuotteen käytöstä välittömästi ja otat yhteyttä meihin.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.