Vastuullisuus, arvot, materiaalitietoa

Vastuullisuus, arvot, materiaalitietoa

Tuotteidemme vastuullisuus ja ekologisuus on isossa osassa yritystämme, vaikka tietysti aina voi pyrkiä vielä parempaan.


1. Tuotteiden vastuullinen valmistus

Tämä on aivan ykkösprioriteettimme. Haluamme, että tuotteiden valmistus on täysin läpinäkyvä prosessi ja tiedämme kuka tuotteet valmistaa ja millaisissa oloissa. Haluamme tarjota vain Suomessa valmistettuja tuotteita. Tästä tulemme pitämään kiinni aina, eli tuotantoa ei tulla siirtämään edes naapurimaahan, edullisemman hinnan tai suuremman tuotantokapasiteetinkaan vuoksi.

Tavoitteenamme on tarjota erittäin laaja valikoima lapsiperheiden käyttötuotteita ja vaatteita Suomessa valmistettuna. Ehkä vielä joskus kaiken lapsiperheelle tarpeellisen saa ostettua kotimaisena..? 

Osa tuotteista valmistuu omissa käsissämme ja osa yhteistyöompelijoiden avulla. Yhteistyöompelijamme määrittelevät itse haluamansa palkan, he saavat määritellä omat työaikansa ja -määränsä. Toivottavasti pian saamme oman ompelimon pystyyn ja palkattua muutaman täysipäiväisen ompelijan. 

2. Tuotteiden materiaalit

Hankimme materiaaleja luotettavilta kangastukuilta ja -tehtailta. Mahdollisuuksien mukaan suosimme kotimaisten suunnittelijoiden kankaita. Suosikkikankaamme valmistuvat puolalaisen perheyrityksen tehtaassa. Kankaat valmistetaan ja painetaan Puolassa. Sekä kankailla että käytetyillä painoväreillä on ÖKÖ-TEX-sertifikaatit. Tutkimuslaitoksen myöntämä sertifikaatti takaa, ettei tuotteissa ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tämän vaadimme kaikilta käyttämiltämme kankailta.

Mahdollisuuksien mukaan suosimme myös GOTS-luomukankaita. Käyttämämme villakankaat ovat aina mulesing-vapaita. Emme käytä aitoa turkista tuotteissamme. Emme tilaa kankaita tai tuotteiden osia tai valmistukseen käytettäviä muita materiaaleja "epämääräisistä kiinakaupoista", kuten wishiltä tai aliexpressistä.

3. Tuotteiden turvallisuus

Koska monet tuotteemme on suunnattu vauvoille, on niiden turvallisuus äärettömän tärkeää. Testikäytämme tuotteita itse, omilla lapsillamme ja mahdollisimman kovassa käytössä. Näiden vuosien aikana olemme saaneet vain muutaman reklamaation ja niiden sekä saadun palautteen avulla olemme kehittäneet ja muuttaneet tuotteitamme. Annathan siis ehdottomasti palautetta! 

4. Laatu ja takuu

Valmistamme ylpeästi kauniita, toimivia ja laadukkaita tuotteita lapsiperheille. Pyrimme valmistamaan mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät lapselta toiselle. Siksi haluamme tarjota tuotteillemme takuun! Mikäli tuote hajoaa tavanomaisessa käytössä, korjaamme sen ilmaiseksi. Jos siis esimerkiksi sauma ratkeaa, nappi irtoaa tai niin edespäin, saat toimittaa sen meille korjattavaksi kuluitta. Huomaathan kuitenkin, että jos vaikka lapsi kontatessaan kuluttaa housujen polvet rikki tai leikkaa saksilla reiän paitaan, se on kyllä varsin tavanomaista, mutta ei valitettavasti mene takuun piikkiin. Aina kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä ja kysyä olisiko jotain tehtävissä. 

5. Ekologisuus

Pyrimme tekemään jatkuvasti parempia valintoja kestävän kehityksen saralla. Tuotamme pieniä eriä kerrallaan, eikä varastomme pursuile yli. Emme julkaise uutta mallistoa toisensa perään, vaan valmistamme uuden erän, kun vanhat hupenevat varastosta. Myös ennakkotilaukset vähentävät varaston tarvetta ja valmistettu tuote menee varmasti käyttöön. Mikäli jotain jää myymättä, lahjoitamme ne hyväntekeväisyyteen - emme kippaa kaatopaikalle.

Tuotteemme ommellaan 100% kotimaisella tuulisähköllä, tilojen lämmetessä maalämmöllä. 

Minimoimme tuotannosta syntyvän jätteen määrää - ensin kankaasta ommellaan esimerkiksi vaatteita tai sitterinpäällisiä. Sen jälkeen loppukangas käytetään pienempiin tuotteisiin, vaikkapa aurinkolippoihin. Vielä jääneet palaset sopivat kestorätteihin, tilkkupeittoihin, ponnareihin.. Pikkuruisista paloista saa vaikkapa vauvan tumppuja ja kuvioita applikointeihin. Selvitämme tällä hetkellä mahdollisuutta käyttää myös ihan pikkusilppu tuotteissa, jolloin mitään ei päätyisi tekstiilijätteeseen.

Pakkaamme mahdollisimman vähän! Verkkokaupan tilaukset pakataan pääsääntöisesti kierrätettävään muoviseen postituspussiin. Joskus käytämme myös kierrätettyjä pahvilaatikoita, jos niitä on saatavilla. Käyttämämme postituspussit ovat vesitiiviitä ja repeytymättömiä. Toivoisimme, että mahdollisimman moni käyttäisi niitä uudelleen, vaikkapa kirppismyyntien postitukseen. Pussin voi kierrättää muovinkeräykseen.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.