Haikun tarina

Haikun tarina

Yrittäminen käsityöalalla on ollut perheessämme läsnä aikalailla aina. Vaimoni on ollut yrittäjä siitä asti kun täytti 18 vuotta, eli aika pitkään. Ensimmäisen lapsemme raskausaikana hän perusti (kolmannen) yrityksen, vähän kuin vahingossa. Hänen piti ommella vain yksittäisiä tuotteita, mutta kysyntä oli niin suurta, että hän pakkasi tilauksia synnytysosastollakin. Sen jälkeen yritys oli vuosia iso osa arkeamme. 

Myöhemmin vaimoni sairastuttua yritystoiminta lopetettiin. Olemme molemmat pienipalkkaisia hoitoalalaisia, ja lisätuloille oli todella tarvetta. Pohdin aikani ja totesin, että miksikäs minäkin en siihen pystyisi, kun vuosikausia seurannut vaimoni yrittämistä vierestä. Ommella en kyllä osaa, mutta kontaktit ompelijoihin ja kangastukkuihin oli jo valmiina, ja siihen päälle vaimoni vuosien varrella hankkima kokemus ja tietotaito. 

Tässä sitä nyt ollaan. Haiku Kids perustettiin keväällä 2020 ja se alkoi hetkessä kasvaa räjähdysmäisesti. Yritys on ollut sivutoiminen tässä hoitoalan töiden ohessa, mutta päivä päivältä työmäärä on kasvanut. Nyt vuonna 2022 vaimoni on ollut kotona toisen lapsemme kanssa, minä olen palkkatyön lisäksi aloittanut opinnot AMK:ssa ja vaimoni on enenevissä määrin ottanut vastuuta Haikusta (vaikka vannoi muutama vuosi sitten, ettei enää koskaan yritä). Arki on aikamoista pyöritystä lapsien, parin Kreikasta adoptoidun koiran, opintojen, töiden ja kaiken muun hässäkän ympärillä. 

Yrityksestä on taas tullut iso osa elämäämme, mutta pääosin ihan hyvällä tavalla. On ilo seurata vierestä uusia ideoita pursuavaa vaimoani, kuin myös kohdata ihania asiakkaitamme, joille tuotteemme tuottavat iloa arkeen. 

- Petteri (+ Sanna, lapsemme Väpä ja Ippu, koiramme Kerttu ja Kelmiina)

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.