Rattaiden erilaiset vyöt

Rattaiden erilaiset vyöt

Rattaissa, vaunuissa ja turvakaukaloissa on käytössä kahdenlaisia vöitä: sellaisia, jotka pystyy pujottamaan lämpöpussien ja istuinpehmusteiden vyöaukoista, ja sellaisia, jotka ovat kiinteät. Tässä siis hieman lisäinfoa siitä, miten valita oikeanlainen pussi/pehmuste teidän rattaisiin ja turvakaukaloon.

Pujotettavat 3-pistevyöt (turvakaukaloissa): Ylhäältä tulee olkavyöt ja alhaalta haaravyö. Sivuihin ei mene lainkaan vöitä. Nämä vyöt pystyy pujottamaan kaikenlaisista vyöaukoista.

Pujotettavat 5-pistevyöt: Olkapäiltä tulee kaksi hihnaa, lantion sivusta omat hihnansa ja nämä kiinnittyvät haarakappaleeseen. Tälläiset vyöt pystyy pujottamaan 5-pistevöiden rei'istä.

Kiinteät 5-pistevyöt: Hihna olkapäiltä lantiolle on yhtenäinen eivätkä irtoa toisistaan pujottamista varten. Näitä vöitä ei pysty pujottamaan tavallisista vyönrei'istä, vaan ne vaativat isommat aukot, joista koko hihnan saa napattua pussin sisäpuolelle. Katso lisäkuvat alta. 

Näitä kiinteitä 5-pistevöitä on käytössä joissain turvakaukaloissa ja rattaissa. Joissain rattaissa tälläisetkin vyöt ovat irroitettavissa pujotusta varten, mutta pussin laittaminen rattaisiin on huomattavasti helpompaa tarrallisen luukun kautta, kuin irroittaa aina vöitä rattaista.


Tältä näyttää lämpöpussi, jossa on tarrallinen luukku vöille.

Pussiin tulee siis samasta kankaasta ommeltuna pienet läpät, jotka peittävät alleen pitkät viillot. Näistä viilloista vedetään vyöt pussin sisään ja sen jälkeen läppä laitetaan tarralla kiinni. Läppä pysyy suljettuna ja pussi hyvin paikallaan, eikä vyöt karkaa pussin sisältä. Tarrallisen luukun ompeluun menee hieman enemmän aikaa ja materiaalia, joten siksi tarraluukun hinta on 5€ kalliimpi. 

Toivottavasti tästä on apua! Autamme myös mielellämme, jos et ole varma, millaiset vyöt teillä on. Nakkaa meille kuva, niin katsotaan yhdessä. 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.